Sport

Bears-træner: Cimbria bliver svære at have med at gøre i år

Adama Darboe og Bakken Bears havde større problemer end normalt mod naboerne fra Randers, der dog måtte overgive sig til sidst. Foto: Kim Haugaard
Randers Cimbria kan blive hovedudfordrere til Bakken Bears i denne sæson, vurderer Adama Darboe, efter at bjørnene med stort besvær besejrede naboerne onsdag.
Annonce

BASKETBALL: Hvis en basketballkamp skulle bedømmes som matematikopgaver blev det i folkeskolen i halvfemserne, ville Bakken Bears for tiden få en godkendt karakter for udførelsen men et hævet øjenbryn i ordenskarakter.

Det er ikke lige kønt hele tiden, det de leverer. Men onsdag fik de i sidste ende besejret Randers Cimbria med 89-83 efter en kamp, hvor gæsterne var umulige at ryste af.

- Man skal passe på med at lukke sådan et hold ind i kampen. Det så vi senest mod Keravnos (i Champions Leauge-kvalifikationen, red.). Når dygtige hold får færden af, at de kan vinde, så kan der ske ting og sager.

- For at være helt ærlig, så er vi stadig lidt shaky efter kampen mod Keravnos. Det var en stor kamp som vi tabte på en meget ydmygende måde. Det gør stadig ondt. Det er ikke nogen undskyldning, men sådan er det bare.

- Derfor er vi stadig lidt i en opbygningsfase rent mentalt efter den kamp. Vi skal fokusere, omrokere og finde nye mål. Men vi slår et godt hold i dag, der spillede godt. Det skal vi huske, sagde Bears-point guarden Adama Darboe.

Basketligaen

  • Bakken Bears - Randers Cimbria 89-83
  • Periodecifre: (20-16), (26-27), (18-23), (25-17)
  • Bears: Darko Jukic 26, Tylor Ongwae 15, Michel Diouf 13, Adama Darboe 12, Ryan Evans 12, David Efianayi 5, Chris Ortiz 4, Morten Sahlertz 2
  • Randers: Corey Silverstrøm 16, Josh Fortune 15, Brantley Bynum 15, Chris Nielsen 15
  • Rebounds: Bears 54, Randers 38
  • Tilskuere: 900 i Vejlby-Risskov Hallen

Randers har finalepotentiale

Randers Cimbria var ét af blot to hold, der formåede at besejre Bakken Bears i Basketligaen i seneste sæson.

Og Adama Darboe ser naboerne fra nord bygge på de præstationer, de leverede i seneste sæson:

- De er bedre end de var i sidste sæson. De har beholdt deres træner og nogle af spillerne, og så har de fået nogle gode skytter, der skyder uden licens. Og så har de selvfølgelig Chris Nielsen som vi ved, kan blive brandvarm.

- De er lave og de kan finde på at stille med fem skytter på samme tid, hvilket gør at vi blev lidt overmatchet. Det er et rigtig godt hold hvor harmonien lader til at være god. De bliver svære at have med at gøre i år.

De har ikke været i finalen siden 2014, tror du, de kan gøre det i år?

- Absolut. Jeg ser dem som en rigtig god kandidat. Sammen med os selv, selvfølgelig. Men Horsens, Næstved og Svendborg viser også tænder, og jeg tror faktisk, samtlige pro A-hold står skarpt til hinanden, sagde Adama Darboe.

Bakken Bears spiller næste gang fredag otte dage mod Ebaa.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.