Østjylland

Bekymrede scooter-forældre danner gruppe: Skal holde kontakten

Fremover kan forældre til drenge med scootere nemt få fat i hinanden. Efter et møde har en gruppe forældre lavet en gruppe, så de kan komme i kontakt med forældrene til deres drenges venner. Foto: Søren E. Alwan
En gruppe scooterdrenges forældre har dannet en kontaktgruppe efter et møde, hvor der blev diskuteret adfærd, rygte og sikkerhed.
Annonce

Odder: Flere forældre til drenge med scootere har ønsket at indgå i dialog om deres børn. Derfor holdt nogle af forældrene tirsdag aften et møde med blandt andre SSP-medarbejder Kristian Kilt.

Initiativtageren var Anja Winkler, der selv er mor til en dreng med en scooter. Hun fortæller, at i alt 26 bekymrede forældre mødte op.

- Hele mødet var rigtig positivt og konstruktivt. Der var meget stor opbakning, og vi har også fået positive tilkendegivelser fra mange forældre, som ikke kunne deltage, siger Anja Winkler.

Mødet udsprang af bekymring for både de unges og andres sikkerhed, men også scooterkørernes rygte og adfærd blev diskuteret.

- Vi snakkede blandt andet om, hvordan de unge bliver mødt og taget imod. Flere af drengene har ikke følt sig velkomne i byen, og vi har følt, at mange er blevet skåret over en kam, siger Anja Winkler.

Forældre bevarer kontakten

Udover SSP-medarbejder Kristian Kilt deltog også repræsentanter fra lokalpolitiet og ungdomsskolen i mødet, og der blev ifølge Anja Winkler givet mange værdifulde informationer om alt fra adfærd i trafikken til ansvarsforsikring.

De mange snakke resulterede i nogle helt konkrete aftaler forældrene imellem, og dem skal de nu føre ud i livet.

- Vi aftalte, at vi nu allesammen går hjem og tager en snak med vores børn om vores bekymringer. Desuden har vi lavet kontaktlister, så vi nu har dannet en gruppe af forældre til drenge med scootere. Tidligere kendte vi slet ikke forældrene til vores børns venner, men nu kan vi fortsætte med at snakke sammen, fortæller Anja Winkler.

Desuden har forældrene allerede nu aftalt at holde endnu et møde om tre måneder. Her skal de følge op på, hvordan det er gået i den mellemliggende periode.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.