Læserbrev

Læserbrev: Skejby skal reddes

I Region Midtjylland skal vi kunne give vores borgere den bedst mulige lægelige behandling, og det kan vi kun, hvis vi starter med at sikre arbejdsforholdene for vore læger og sygeplejersker i Skejby. Derfor er vi nødt til at prioritere Universitetshospitalet først, så vi kan sikre, at alle i Midtjylland kan få den bedste behandling.

Annonce

Det er ingen hemmelighed, at personalet og patienterne på Aarhus Universitetshospital lider under de øgede omkostninger, som sammenlægningen af de tre hospitaler i Aarhus har kostet. Derfor skal vi, i Region Midtjylland, prioritere de penge, som vi har fået fra økonomiforhandlingerne, til at få hospitalet i Skejby på ret køl økonomisk.

Selv med den økonomiske håndsrækning er der ikke meget luft i økonomien på nogen af regionens hospitaler, men i den nuværende akutte situation på Skejby er vi nødt til at prioritere.

Hvis vi ikke sikrer arbejdsforholdene på vores nye supersygehus, så risikerer vi at miste speciallægerne til hospitalerne i København. Hvis alle væsentlige specialer samles i København, vil det betyde, at hvis man er en ambitiøs læge, så vil det være umuligt at nå sit potentiale i Aarhus. Dermed vil kvaliteten af alle behandlinger i regionen falde – særligt på de regionshospitaler, som skal bringe den bedste behandling tættere på borgerne.

Lægerne på Aarhus Universitetshospital formidler aktivt deres viden til læger på de andre hospitaler i vores region. Ved at forbedre forholdene på det nye, store sygehus er vi med til at beholde væsentlige kompetencer i vores region, men vi sikrer os også et godt fagligt miljø, som kan konkurrere med hovedstaden.

I Region Midtjylland skal vi kunne give vores borgere den bedst mulige lægelige behandling, og det kan vi kun, hvis vi starter med at sikre arbejdsforholdene for vore læger og sygeplejersker i Skejby. Derfor er vi nødt til at prioritere Universitetshospitalet først, så vi kan sikre, at alle i Midtjylland kan få den bedste behandling. Det skal ikke være fremtiden, at man som midtjyde skal hele vejen til København for at få en hjerteoperation, når man før i tiden kunne nøjes med at køre til Aarhus.

aarhus universitetshospitalskejby sygehusredningskransredningkrans nex
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.