Aarhus

Skolefodbold: Ellevang-piger og Skødstrup-drenge er skolegårdens nye helte

Ellevangskolen tog titlen i pigernes turnering. Sidste år vandt Højvangskolen pigernes titel. Foto: Jens Thaysen.
To nye hold har taget trofæet fra skolefodboldturneringen efter tirsdagens finaler.
Annonce

AARHUS: De nye konger og dronninger af skolegården er fundet.

For 27. gang blev den århusianske skolefodboldturnering afholdt, og det blev til to afklapsninger af højeste karat.

I pige-finalen var Ellevangskolen fra Risskov flere niveauer over Rosenvangskolen fra Viby, og 6-0 var bestemt ikke uretfærdigt i et opgør, hvor bolden i 95 procent af tiden var på den vibygensiske banehalvdel.

Med til historien hører selvfølgelig også, at Ellevangskolen har de berømte ESAA-klasser, hvor talentfulde sportsudøvere kan få mulighed for at kombinere sport med folkeskolen.

Derfor var det også mildest talt en ulige kamp, men det afholdt ikke vinderholdets spillere fra at have problemerne med nerverne. For en del af skolen var taget med til IF Lysengs kunstgræsbane, hvor finalerne blev afholdt.

Pigerne var ikke vant til at spille for så mange mennesker og fortalte træner Jonathan Haaning Harel, at det var ”pinligt”.

- Vi har et hold af piger med stor selvtillid, og vi har glædet os til at kunne stå i en finale, men pigerne var også lidt nervøse over at skulle spille kampen. Hende, der scorede de to første mål var mest bange og skrev til mig i går, at hun var blevet skadet, men det var vist mest i hovedet, at hun følte sig ramt. Og det må du gerne citere mig for, siger træner Jonathan Haaning Harel, mens en klump fodboldpiger stimlede sammen og grinede af den sidste kommentar.

Hende, der scorede de to første mål var mest bange og skrev til mig i går, at hun var blevet skadet, men det var vist mest i hovedet, at hun følte sig ramt.

- Jonathan Haaning Harel, træner for pigerne på Ellevangskolen.

Katastrofal halvleg for Højvangskolen

Hvor man i pigeturneringen kan deltage til 10. klasse, er det for drengene kun muligt at deltage til 9. klasse. Alligevel var fire forskellige årgange sat sammen på Skødstrup Skoles hold, der var stensikre vindere af finalen. Hele 5-1 blev det til over Højvangskolen fra Viby.

Også her var der stor forskel i niveau, men efter første halvleg var Skødstrup-drengene faktisk kun foran med 1-0. Det var efter et straffespark, hvor ingen af de 22 spillere på banen kunne se, hvorfor der skulle dømmes noget.

Højvang-drengene brugte derefter store dele af pausen på at modtage gloser om, at de lignede ”nogle, der var til begravelse”. Det ville det være synd at sige, at den peptalk fungerede.

For i løbet af de første ti minutter af anden halvleg gik resultatet fra tæt kamp til kollaps, og lynhurtigt stod der 4-0.

- Det har været en fed oplevelse hele vejen igennem. Drengene har simpelthen knoklet og arbejdet stenhårdt fra første dag. Det er godt, denne turnering er her, når Ekstra Bladets turnering er blevet opløst.

- Og så skal der naturligvis også lyde en kæmpestor ros til deres vanlige fodboldtrænere i Skødstrup, for de har trænet dem godt, siden de var få år gamle, siger Sidse Krabsen, der tog tjansen som træner for holdet, selvom hun tidligere har været ansvarlig for pigeholdet.

Pokalen og medaljerne blev efter kampen overrakt af Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby.

Skolefodboldturneringen 2019

  • Blev i år afholdt for 27. gang
  • Bliver arrangeret af Århus Fodbold Forum og Århus Stiftstidende
  • 32 hold var tilmeldt årets turnering - 20 drengehold og 12 pigehold
  • Højvangskolen vandt pigernes turnering i 2018, mens Elsted Skole vandt drengenes turnering
Skødstrup-drengene i blåt lagde hårdt pres på modstanderne fra Højvangskolen hele kampen igennem og vandt finalen 5-1. Foto: Jens Thaysen.
Pigekampen var den første af tirsdagens finaler. Foto: Jens Thaysen.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.