Sport

United pakkede sin modstander ind fra første fløjt

June Bøttger var flyvende for Aarhus United og scorede ni mål på ni forsøg. Foto: Ole Nielsen
Aarhus United holdt fokus gennem hele kampen mod Ajax og fik lagt nye lag på både angreb og forsvar i storsejren på 28-15.
Annonce

HÅNDBOLD: Der var ikke megen gæstfrihed i stadionhallen onsdag aften. Fra kampens begyndelse satte Aarhus United sig tungt på sin modstander fra Ajax København, der havde store problemer med at komme til gode afslutninger. Fik de endelig en mulighed, stod Martina Thörn for det meste i vejen og derfor var gæsterne allerede håbløst bagud ved pausen.

Den århusianske håndboldlektion sluttede med en sejr på 28-15 i et opgør, der ikke bød på ret megen spænding. Aarhus United var simpelthen niveauer over gæsterne.

- Jeg er virkelig overrasket over, at Ajax kom, som de gjorde i dag. Jeg havde forventet mig meget mere af et Ajax-hold, som netop har vundet over TTH Holstebro på hjemmebane. De gjorde sig dog ikke videre bemærket, og det var også vores fortjeneste. Vi dækkede rigtigt godt op i første halvleg. Vi var lidt mere defensive end normalt, men det var ud fra den erkendelse af, at vi godt kunne styre dem i vores paradespil. Samtidig havde Martina Thörn også syv store redninger, som pyntede på tingene i første halvleg, sagde cheftræner Heine Eriksen efter sejren.

Trods en klar føring på 13-4 ved pausen, gik hjemmeholdet ikke ned i kadence i de sidste 30 minutter, men bevarede fokus og fik lagt nye lag på sit spil.

- Vi holdt koncentration gennem hele kampen og fik ikke mindst brugt vores bænk. De folk, der kom på banen, bød sig til. Det er sjældent i en ligakamp, at du kan begynde at snakke om målscorer med et kvarter tilbage af opgøret. Det kunne vi i dag, og derfor blev vi hurtigt enige om, at vi skulle have samlet nogle mål sammen, fordi det kan blive afgørende på et senere tidspunkt i grundspillet. Det fik vi gjort i dag, sagde Eriksen og fortsatte:

- Jeg kunne fornemme på bænken, at der var fokus og koncentration. Folk havde lyst til at komme ind og bidrage. Det var fedt at mærke, lød det rosende fra træneren.

Håndboldliga, kvinder

Aarhus United-Ajax København 28-15 (13-4)
Aarhus United: June Bøttger 9, Celine Lundbye 5, Julie Pontoppidan 4, Annika Meyer 3, Emma Mogensen 2, Line Ellertsen 2, Edita Nukovic 2, Helena Elver 1.
Ajax: Anne Tolstrup Petersen 4, Simone Pedersen 2, Sofie Bardrum 2, Maja Eiberg Jørgensen 2, Amanda Poulsen 2, Louisa Mittet 1, Siw Aabech 1, Anna Grundtvig 1.
Udvisninger: Aarhus United 0, Ajax 4.
Stillingen undervejs: 6-1, 6-3, 13-4, 18-6, 19-10, 24-11, 28-15

Stærkere defensiv

I begyndelsen af den nye sæson har der været snakket en del om det nye midterforsvar, der skulle etableres, fordi den normale styrmand Sofie Flader sidder ude med en skulderskade. Kampen mod Ajax viste dog, at de nye folk i midten er ved at finde hinanden.

- Vi brugte meget af kampen på at sige til spillerne, at de skulle bruge muligheden til at blive endnu mere sammenspillet i midterforsvaret. De skulle få lavet de rigtige skift og gøre de ting, vi har talt om. Derfor gjorde vi også en del ud af, at vi skulle bruge de sidste 20 minutter af kampen til at blive endnu stærkere i vores defensiv. Vi skulle ikke lave en masse fejl. Vi skulle blive bedre, så vi er klar til næste kamp, så vi hele tiden tager de her små skridt, der er så vigtige for vores udvikling, sagde Heine Eriksen.

Med sejren er Aarhus United oppe på en femteplads med ni point på bogen.

United havde godt styr på skytterne fra Ajax København. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.